Maine Coonens temperament

Maine Coonen är en väldigt trevlig katt med ett lagom temperament, inte för lugn och inte för livlig. En Maine Coon är lagom aktiv, den är social, nyfiken och mycket familjekär. Den vill gärna vara med där övriga familjen är och därför brukar man beskriva dem som lite "hundlika" till sättet. De är snälla mot alla men har ofta en favorit i familjen som de tyr sig extra mycket till.
Trots att de är vänliga katter så är de inte värnlösa utan de talar gärna om vad de vill och inte vill, och kommunicerar med sin familj gör de mer än väl. Maine Coonen har ett speciellt sätt att prata och kommunicera med sin omgivning, de har förutom jamandet ett särskilt kvittrande "brrrp"-ljud som man ofta hör då de är busiga eller då de är kontaktsökande och vill ha lite gos.

Ett särdrag för Maine Coonen är att de ofta är mycket förtjusta i att leka med vatten. Kanske kommer detta från en gammal vana att gräva fram eller gömma sin mat. De krafsar ofta bredvid (och i) sin vattenskål och matskål. Smart att tänka på som ägare till en Maine Coon är att inte ha vattenskålen placerad på ett känsligt golv. Det brukar plaskas en hel del..

Maine Coon katten är okomplicerad till sättet och trivs bra med hundar och andra djur som sällskap. De är tillgivna och lättlärda och tränar man dem från ung ålder så kan man utan problem ha med sin katt i koppel på promenad, åka båt eller dylikt. De uppskattar mycket att få vistas utomhus så har man möjlighet till rastgård eller innätad balkong, eller om man bor så att man kan släppa ut sin katt, så gillar de att vistas ute och kika på fåglar och annat skoj. Att leka med leksaker är också en mycket rolig aktivitet tycker Maine Coonen, särskilt vippor och laserpekare är skoj skoj.
Sällskap är något denna kattras uppskattar mycket och detta kan vara bra att tänka på om man jobbar långa dagar och inte är hemma så mycket. Maine Coonen kan bli lite olycklig av att lämnas ensam och därför bör man fundera på att skaffa en katt till. Något som man antagligen redan funderat på, Maine Cooner är nämligen beroendeframkallande och har man skaffat en så skaffar man snart en till.. :)

Efter att ha kollat så att alla är på plats i sina sängar om kvällen, sover Maine Coonen gärna natten lång intill sin husse eller matte, i sängen eller på golvet bredvid. Hundlik var ordet. :)



Inga kommentarer